The minimalist and flexible layout of the STC innovation lab interior design in Riyadh, Saudi Arabia provides the creative innovators of the company a de-cluttered space conducive for collaborative experimentation and brainstorming, enhanced by the lighting design, the moveable partitions and the soft carpeting, by CAS.
The STC innovation lab interior design in Riyadh, Saudi Arabia features a minimalist layout, with moveable furniture and flexible spaces that aid the employees in their creative thinking process and give them the freedom to reshape the spaces as they see fit, by CAS.
Soft carpeting and padded walls of this STC innovation lab interior design in Riyadh, Saudi Arabia minimize noise and provide employees with calm spaces conducive to creative thinking and collaborative brainstorming, in addition to the flexible layout with moveable walls and furniture, by CAS.

Saudi Telecom Company Innovation Lab Interior Design

Location: Riyadh, Saudi Arabia
Scope of Services: Interior Design and Decoration
Date: July 2019
Client: Saudi Telecom Company (STC)

Innovation is most effective in an inspiring environment. An innovation lab is specifically designed to give a competitive edge to the parent company. It does this by defining a clear, forward-thinking vision for the company through next-generation products or services that will keep it ahead of its competition. It is, therefore, a space that must be designed to encourage creative thought.
The Saudi Telecom Company innovation lab interior design does this with a funky, edgy space, where flexibility is a key component of the design.

A minimal and de-cluttered meeting room of the STC innovation lab interior design in Riyadh, Saudi Arabia, with soft carpeting covering the floor to minimize noise and increase the sense of comfort, providing the employees with a calm space conducive to creative thinking and collaborative brainstorming and experimentation, by CAS.
A minimal and de-cluttered meeting room of the STC innovation lab interior design in Riyadh, Saudi Arabia, with soft carpeting covering the floor to minimize noise and increase the sense of comfort, providing the employees with a calm space conducive to creative thinking and collaborative brainstorming and experimentation, by CAS.

An innovation lab is much more than place for whiteboards and sticky notes. In the Saudi Telecom Company innovation lab design, bright lighting and flexible design are used to create spaces that enable employees to recharge and innovate their thinking.
The use of colored accent walls gives the space a bold and dynamic quality that encourages thinking outside the box. High ceilings and well-lit spaces are conducive to creative expression. The minimally designed lab is purposefully kept simple—the furniture is basic and functional. It can be moved around to create spaces for deep thinking or open collaboration.
Two large meeting rooms can seat 18 people each. The soft carpeting and padded ceiling panels minimize unnecessary noise. The partition wall dividing these two rooms is soundproof and movable, allowing the rooms to be combined to create a hub of activity that is ideal for collective brainstorming.

The meeting rooms of this STC innovation lab interior design in Riyadh, Saudi Arabia are separated with moveable partitions to increase the flexibility of the spaces and offer various possibilities for the seating arrangements depending on the employees’ needs, by CAS.
The openings of the false, padded ceiling of this meeting room of the STC innovation lab interior design in Riyadh, Saudi Arabia adds a dynamic feature to the room, complemented with the energetic yellow accent wall which is lined with an upholstered bench, providing employees with a casual seating area, by CAS.
The meeting room of the STC innovation lab interior design in Riyadh, Saudi Arabia features bright and neutral colour tones, complemented with the energetic yellow accent wall lined with an upholstered gray bench that provides employees with a casual seating area, by CAS.

The Saudi Telecom Company innovation lab interior design also acknowledges that sometimes you need a space where you can put your head down and think. These recharge rooms open out into the lab and are connected to the main meeting rooms. They are smaller in size, allowing for more focused thinking.
The challenges of balancing human needs and demands for technology with a formula for business success have been well-met in this compact 74 square meter innovation lab. The need for conference-calling capabilities in every room has been met by running all the cabling for the monitors and facilities from the ceiling. This ensures that flow of movement through the space remains uninterrupted.
The minimalist design, flexible space planning, and integration of technology makes this innovation lab a space to experiment, create, and learn.

Leave a comment

Copyright © 2018 | Comelite-arch.com